Piata voluntara

Piaţa voluntară a certificatelor de carbon a apărut pe fondul responsabilizării sociale a companiilor şi persoanelor preocupate  să trăiască într-un mediu sănătos, cât mai puţin poluat.

Astfel, persoanele fizice, firmele, instituţiile sau guvernele interesate  să-şi reducă emisiile de gaze cu efect de seră rezultate din activităţi precum transportul, consumul de electricitate, energie termică sau din alte surse vor cumpăra credite de carbon de pe piaţa voluntară internaţională. Aceste credite de carbon provin din proiecte în energie regenerabilă, parcuri eoliene, biomasă, precum şi din proiecte de eficienţă energetică, proiecte hidroelectrice, împădurire, etc.

Certificatele voluntare

Pentru a putea fi comercializate, certificatele de carbon de pe piaţa voluntară trebuie să fie verificate şi certificate de către organizaţii independente recunoscute internaţional, ce au dreptul de a emite astfel de certificate. Preţul certificatelor de carbon de pe piaţa voluntară variază în funcţie de tipul proiectului de reduceri de emisii şi de impactul local al acestuia asupra mediului, precum şi în funcţie de instituţia abilitată care a generat creditele de carbon voluntare.

KDF Energy este prima companie românească membru al platformei de tranzactionare CTX – Carbon Trade Exchange, cu sediul în Londra – cea mai importantă platforma de tranzacţionare internaţională reglementată pe piaţa voluntară.

Hand holding plant on white background

Vă putem oferi spre tranzacţionare următoarele tipuri de certificate:

VER – Voluntary Emissions Reduction
VCS – Voluntary Carbon Standard
GS – Gold Standard

Doriţi să deveniţi o companie verde? Să fiţi cu un pas înaintea celorlalţi?
KDF Energy vă poate ajuta să calculaţi şi să reduceţi amprenta de carbon a companiei sau instituţiei pe care o conduceţi.

s

Asistenta clienti

icon-assistance-250

CALL CENTER / Deranjamente Operator de Distributie
Notificari intreruperi programate

Aboneaza-te acum la newsletterul nostru

Please leave this field empty.

KDF ONLINE

Ce este KDF Online?

acredit_0005_Layer-6
acredit_0004_Layer-5
acredit_0003_Layer-4
acredit_0002_Layer-3
acredit_0001_Layer-2
acredit_0000_Layer-1

KDF Energy