Aviatie

Din 2012, companiile aeriene sunt incluse în Schema Europeană de  Tranzacţionare a Emisiilor, conform Directivei Europene de Tranzacţionare a Emisiilor Companiilor Aeriene 2008/1001.

Pe 12 noiembrie 2012, Comisia Europeană a anunţat planul intitulat „Stop the clock” şi a suspendat aplicarea Directivei 2008/1001 în ceea ce priveşte  zborurile către şi din ţările din lumea a treia, atât pentru companiile aeriene europene, cât şi pentru cele non-europene. Acest lucru înseamnă că Directiva nu va fi aplicată, iar plata penalitatilor nu va fi cerută de autorităţile europene de reglementare, privitor la zborurile extra europene realizate de companiile aeriene care şi-au depăşit limita de emisii şi sunt incapabile să cumpere certificate de carbon pentru a-si acoperi surplusul de emisii de gaze cu efect de sera.

Aplicarea Directivei va fi suspendată până la întrunirea Consiliului ICAO (Asociaţia Aviaţiei Civile Internaţionale) în toamna lui 2013, când se va permite o iniţiativă bazată pe participarea actorilor mondiali la această decizie, existand şansa dezvoltării unei soluţii globale.

Ce zboruri sunt afectate?
Suspendarea se aplică tuturor zborurilor „internaţionale”, indiferent dacă sunt operate de companii aeriene europene sau non-europene. Un zbor „internaţional” este orice zbor din şi către Europa, incluzand pentru acest scop statele EEA (Norvegia, Islanda şi Liechtenstein) şi (din 2014), Elveţia.

Directiva 2008/1001 continuă să se aplice tuturor zborurilor inter-europene, indiferent dacă sunt operate de companii aeriene europene sau  non-europene.

KDF Energy furnizează soluţii personalizate pentru a reduce emisiile companiilor aeriene şi oferă cel mai bun preţ pe piaţă.

airplane in sunset sky

Asistenta clienti

icon-assistance-250

CALL CENTER / Deranjamente Operator de Distributie
Notificari intreruperi programate

Aboneaza-te acum la newsletterul nostru

Please leave this field empty.

KDF ONLINE

Ce este KDF Online?

acredit_0005_Layer-6
acredit_0004_Layer-5
acredit_0003_Layer-4
acredit_0002_Layer-3
acredit_0001_Layer-2
acredit_0000_Layer-1

KDF Energy